MORBO I PUBLIPRESIDÈNCIA


Foto publicada per El Periódico
SEGUIMIENTO ARTUR MAS. FOTO Eddy Kelele - Foto publicada per El Periódico

Vaig despertar-me fa uns dies i, com cada matí, amb el pilot automàtic mode ON, vaig fer-me el cafè amb llet, em vaig col•locar les ulleres i vaig obrir les pàgines dels diaris en versió digital. Any rere any, oblido quin dia de desembre és el dels Sants innocents fins que sóc víctima de la gràcia, el que no m’havia passat encara és creure-me’n -de víctima- un dia abans. Obro l’Ara, una notícia que parla sobre unes determinades fotos de l’Artur Mas al Periódico i penso “ja està, innocentada!, però… ai no!, que avui no és el dia! és demà, …no?”. I, efectivament, no era el dia dels Sants Innocents i una foto de l’Artur Mas a la dutxa feia de notícia destacada a la portada digital del Periódico. L’article en sí, quatre paraules que acompanyaven unes fotos del nou President amb un caire íntim, de vida personal; unes imatges que podrien ser extretes perfectament del reportatge emès el dia anterior per TV3; res alarmant ni indecent, evidentment, però sí que vaig tenir la sensació incòmode de veure’m veïna xafardera mentre me les mirava. Tot plegat em va remoure una mica la llet, la del cafè i la mala-llet. Comencem el 2011 amb un camí obert, el de la publipresidència. Aquestes fotos així com certes aparicions televisives dels líders polítics a programes de premsa rosa o el reportatge emès el passat 27 de desembre sobre el rere càmeres de la campanya d’Artur Mas, entre d’altres… tot plegat, comença a fer pudor. La política catalana camina vora el fil del modus operandi nord americà, dependrà de si aquestes bases del morbo s’assenten de que creuem la frontera de la política rosa. Que no ens venguin que es tracta de mostrar la part més humana dels personatges públics de la política, que és la manera d’acostar la societat civil i de combatre la desafecció i la desconfiança que viu la política. La humanitat es demostra amb fets, amb empatia, amb carisma i amb petits gests. La desconfiança i la desafecció es combaten amb transparència i humilitat i efectivitat. Confio que tant el nou govern de la Generalitat com la seva oposició no cauran en fer de l’actualitat sociopolítica catalana un “Lecturas” i es donaran empentes per adquirir-ne les seves exclusives més suculentes. Espero que el màrqueting de campanyes no perdrà el nord i vendrà vots igual que colònies i vull creure que el senyor President recordarà que és president de la Generalitat i no una estrella del Pop. La política i el govern necessiten la publicitat, no negaré que cal vendre el que es fa des del govern i el que fan els partits polítics per tal de que no només l’elector sinó també el ciutadà en tingui consciència i pugui extreure’n conclusions, no obstant una cosa és vendre política i l’altre és fer publicitat morbosa de les vides de les seves cares. A mi, amb qui dina en Mas els diumenges i com es diu la mare de la seva dona, m’és igual i per saber-ho no el creuré millor president. Perdoneu, però algú ho havia de dir.

Anuncis

5 respostes a “MORBO I PUBLIPRESIDÈNCIA

 1. Molt encertat el teu punt de vista, Lola. Ho comparteixo plenament.
  A qui coi l’importa si el President sap nedar o si a la seva sogra li agrada el pà amb tomàquet o no?
  Després ens queixarem del desafecte i del desprestigi de la classe política. Si els polítics es presten a fer el ridícol en programes d’humor i s’afegeixen als habituals de la premsa rosa, què voleu que passi?
  Això ni és seriós ni és responsable.

 2. Estic, d’acord: més fets i menys promeses! No ens interessa la cara dolça (o rosa o groga?) dels polítics, el que volem és veure els resultats de la seva feina!

  Visca Catalunya lliure!

 3. El fet és presentar un personatge suposadament atractiu amb qui poder empatitzar en comptes d’explicar un model polític que convenci, que és molt més difícil i arriscat. D’aquestes en veurem més i com pitjor vagin les coses, més encara.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s