Joves i cultura a #femhoplegats (Article publicat al web de JERC Badalona)


Per veure l’article original feu clic aquí

Els joves de les JERC som, al mateix nivell que els altres socis de #femhoplegats, part d’aquesta suma de perspectives, inquietuds i ganes de fer de Badalona la ciutat que volem. És per això que vam decidir deixar enrere un programa de joventut típic i tòpic i per aportar el nostre gra de sorra al programa de la coalició, a cada un dels seus eixos.

Que #femhoplegats aposta per la convivència, a aquestes alçades de la campanya, és una evidència. Que creiem en la cultura com un punt de trobada per la cohesió, un fet. I que per aquesta coalició els joves són els ciutadans del present i no només del futur, ja és una realitat tangible.

Parlem de cultura per joves, doncs. El resultat és senzill: volem que d’aquesta cultura que és font de respecte, educació i de cohesió en participi també el jovent de Badalona. Actualment, hi ha molts joves que tenen dificultats a l’hora de prendre part del el moviment cultural de la ciutat, tant perquè troben traves, sovint econòmiques, per accedir-hi com perquè no se la senten prou seva. Ens cal aproximar la cultura al jovent i despertar el seu interès.

Per què? Perquè l’objectiu primordial de les polítiques de joventut és facilitar l’emancipació dels joves i, l’emancipació, a diferència del que pràctica la dreta conservadora, no és només tenir un pis. L’emancipació es desenvolupar-se com a persona, créixer, educar-se, integrar-se i conèixer el que ens envolta per, a la fi, esdevenir persones totalment autònomes, no només a nivell econòmic sinó com a individus dins la societat. I tot allò que ajudi i ens porti a l’emancipació juvenil i els seus valors són el que les polítiques de joventut han de defensar, la cultura n’és una.

Per tot això proposem facilitar l’accés a la cultura amb tarifes reduïdes per joves, amb informació a l’abast mitjançant l’enviament de la Guia Jove. Despertar l’interès per la cartellera amb una programació permanent dedicada a la realitat i les tendències juvenils. Volem aproximar i fer partíceps els joves mitjançant la creació d’una Comissió Cultural Jove integrada al Consell de Cultura que des de Fem-ho plegats volem fer néixer. Donar suport a aquelles programacions fetes des de les entitats, desenvolupades per badalonins i badalonines.

No oblidem, tampoc, la vàlua de la cultura com agent social i cohesionador de la ciutat, aquest 22 de maig, en un context en que se’ns ven la nostra ciutat com un laboratori de xenofòbia i desestructuració hem de potenciar tot allò que realment construeix –i no destrueix- la realitat diversa, activa, desperta i emocionant de Badalona. Hem de reivindicar la nostra identitat i fer més ciutat que mai. Davant d’aquest atac, la cultura, aquest espai de relacions i sentiments humans que és capaç de fer de la diversitat una virtut i de la intolerància una malaltia, ha de ser una de les nostres armes.

Pels joves, per la cultura i per Badalona, aquest 22 de Maig Fem-ho Plegats amb Esquerra-Accent-Reagrupament-JERC

Lola M. Sala – Secretària de Imatge, Premsa i Comunicació de les JERC Badalona

Nº 9 a la llista electoral d’ ERC – Accent – RCat – JERC

Article publicat al web de JERC Badalona el 19 de maig de 20111

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s